Makó

Végrehajtót küldenek Mucsi Tamásra

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke, a jogerős másodfokú ítélet ellenére sem fizette ki a Makói Városi Televíziónak megítélt 160 ezer 200 forintot. A tévé vezetője napokon belül végrehajtást indít ellene. Mucsi azt mondta, hogy ha megkapja a hivatalos iratot, azonnal fizet.

Korom András – Makó

Az előzmények: Mucsi Tamás, a Demokratikus koalíció “patkányozós” facebook bejegyzéséről készített még február 26-án egy híradós anyagot a Makói Városi Televízió stábja. A riport miatt a választókerületi elnök személyiségi jogaira hivatkozva feljelentette a tévét, miután helyreigazítást és 100 ezer forint sérelemdíjat követelt a Makói Városi Televíziótól, mert az „közzétette azt a facebook bejegyzését, mely szó szerint így hangzott „a polgármesteri hivatalban nem voltak soha patkányok, de már ezt is megoldották. Minden folyosón azok rohangálnak.”

A keresetet – mint arról beszámoltunk – az első és másodfokú bíróság is elutasította, s kötelezte, hogy fizessen a tévének összesen 160 ezer 200 forintot.

– Június 30-án vette át a jogerős ítéletet Mucsi Tamás ügyvédje, a fizetési határidő ebben 15 nap volt, azaz július 15-én járt le, de a pénzt azóta sem kaptuk meg – mondta érdeklődésünkre Kisistók Tímea. A Makói Városi Televízió Kft. ügyvezetője hozzátette, ez ügyben tanácsot kért Bálint-Hankóczy Beatrix jegyzőtől. – A jegyző azt mondta, hogy a tévé végrehajtást indíthat az ügyben, így ezt napokon belül megindítom Mucsi Tamás ellen – tette hozzá Kisistók Tímea.

Mucsi Tamás megkeresésünkre azt mondta, hogy ő a hivatalos iratot (azaz az ítéletet) még nem kapta kézhez, ha ez megtörténik azonnal fizet.