Makó Színes

A Glorius, és ami mögötte van

A négycsillagos Grand Hotel Glorius nem csak szállásadásáról híres, hanem gasztronómiájáról is. A szakképzett konyhai személyzet mellett nagy munkát végeznek a felszolgálók is, akik nélkül időben nem érnének ki az ételek az asztalra. A szálloda vezetősége büszke rá, hogy tapasztalt és pályakezdő szakemberekkel egyaránt közösen emelik az étterem minőségének színvonalát. Fotó: Farkas Attila

MH

A Grand Hotel Glorius számára fontos, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az összes szolgáltatással. A kulináris élményekről Fodor Krisztián mesterszakács és kollégái gondoskodnak: Varga Róbert,Vass Mihály, Szabó Sándor, Szűcsné Dani Csilla, Mészáros Mihály, Szappanyosné Sípos Éva és Nikola Alexandra. A Glorius Étteremét 2015 áprilisa óta vezeti Fodor Krisztián chefként. A mesterszakácsot egy híres szegedi étteremből csábították át, és nem is gondolkozik a távozáson.

– A célom az, hogy ételeink ízben hagyományosak legyenek, de egyben tükrözzék a Glorius modern eleganciáját is. Valamint nagyon fontos kiemelnem azt is, hogy mi egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk, és ugyan az ételeket én álmodom meg, a szakács kollégáim nélkül a kivitelezés nem válhatna valóra. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert kiváló szakemberek, akikkel együtt haladunk előre.- fogalmazott a chef. A vendégek véleményére is odafigyel a konyha első számú embere, hiszen az új étlapok összeállításakor a közkedvelt fogásokra is nagy hangsúlyt fektet.

A konyhai munkaerő: Varga Róbert, Szabó Sándor, Fodor Krisztián, Vass Mihály, Szűcsné Dani Csilla, Nikola Alexandra és Szappanyosné Sípos Éva.
Fodor Krisztián, chef munkában.
Varga Róbert, szakács munkában.
navigate_before
navigate_next

Már nyitás óta jelen van a Glorius Étterem életében Varga Róbert szakács is, aki pályakezdőként került a négycsillagos hotel konyhájára. A makói fiatalember nem csak a munkáját szereti, hanem magát a munkahelyét és kollégáit is, akiktől rengeteg fortélyt tanult és ellesett már.

– Friss szakmával a kezemben úgy éreztem, hogy először helyben szeretnék elhelyezkedni – tudtuk meg Robitól. Mint elmondta, már egész fiatalon tudta, hogy ezt a szakmát szeretné űzni, így középiskolai tanulmányai után Szegeden a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában végzett. – Jó tudni, hogy erősítem, és benne vagyok a makói turisztikai életben. A konyhai csapatunk remek, ezért is szeretek itt dolgozni.

Konyhai személyzet: Ifj. Vári Dénes, Balogh Tamás, Bajnainé Horváth Zsanett, Veréb István, Kiss Viktor, Német Kata és Domonkos Vanda.
Német Kata.
Domonkos Vanda munka közben.
navigate_before
navigate_next

A gasztronómiai remekek nem jutnának el a vendégek asztalára, ha nem lennének felszolgálók. A Glorius Éttermében dolgozó pincérekre, felszolgálókra nem csak szaktudásuk miatt figyelnek fel az enni és inni vágyók, hanem az elegáns kinézetükre is.

– Azért is élmény itt dolgozni, ugyanis nagyon szép a környezet és a vendégek is nagyon kedvesek – mondta Domonkos Vanda, aki már nyitás óta erősíti a szállodát. Vendéglátós tanulmányai után egyből a Gloriusban kezdett, de ahogy ő fogalmazott, miután több tapasztalatot szerzett, szívesen dolgozna egy magasabb pozícióban is. – A vendégek nagyon aranyosak és nagyon szeretem őket. Ahogy a visszajelzésekből hallom, ők is engem.

– Amikor ide kerültem Makóra, több munkahelyre is beadtam az életrajzomat, de itt a Gloriusban meglepően kedvesen fogadtak. Az első benyomás is tetszett és nagyon reméltem, hogy itt dolgozhatok – vette át a szót Német Katalin, aki Sepsiszentgyörgyből költözött Csanádpalotára. Kata is vendégek és a kollégái miatt szeret a Gloriusban dolgozni.

Nem csak az étterembe és a rendezvényre érkezők elégedettek a Glorius Éttermével és Kávéházban dolgozókkal, hanem a vezetőség is. Céljuk, hogy stabil és erős csapattal dolgozhassanak együtt, hiszen együtt, közösen tudnak 100 százalékot nyújtani a vendégek számára.