Az ügyészség hat ember ellen vádat emelt a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében – tájékoztott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Makói politikus is kapott ilyet.

MH-MTI

Szanka Ferenc közölte, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az érintetteket több rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja.

A városi tulajdonban levő, parkolási rendszert üzemeltető gazdasági társaság egymást követő két ügyvezetője, egy üzletágvezetője, valamint három, az önkormányzat részéről eljáró ember – köztük egy választott politikus – a vádirat szerint mintegy negyvenmillió forint vagyoni hátrányt okozott a cégnek, illetve a városnak azzal, hogy 2008 és 2012 között több mint háromszáz kombinált bérletet adott ki ingyenesen.

A vádirat szerint az önkormányzatnál évente vezetői értekezleteken döntöttek arról, hogy kik azok az önkormányzattal, illetőleg a polgármesteri hivatallal kapcsolatban álló emberek, akik ingyenes kombinált parkolóbérletet kaphatnak. 2013. január 1-jén lépett hatályba az a közgyűlési rendeletmódosítás, amely jogszabályi alapot teremtett a parkolóbérletek ingyenes átadására. Azt megelőzően azonban semmilyen jogszabály vagy egyéb rendelkezés nem tette ezt lehetővé – tudatta a csoportvezető ügyész.

+++

Mint arról korábban beszámoltunk, Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. jogásza és ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót Makón, hol elmondta, tavaly év végén robbant ki a szegedi parkolási botrány, amely szerint közel 100 millió forint értékben adtak politikusoknak, közéleti szereplőknek, illetve politikusokhoz köthető személyeknek ingyenes, kombinált bérleteket 2006 és 2012 között.

Szabó Bálint ekkor név szerint is megnevezte Gazdag János volt MSZP-s országgyűlési képviselőt. Szabó szerint a makói politikus 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is kapott szegedi parkolási bérletet, pedig makói politikusként nem volt jogosult erre. Emellett az említett időszakokban a politikus nem volt tagja a magyar országgyűlésnek. Azonban abban a három évben Botka Lászlóhoz volt köthető volt Gazdag János: a megyei pártelnöke helyettese volt a makói politikus. Így azonban tiltott pártfinanszírozást lehet feltételezni – mondta Szabó

A sajtótájékoztatót követően portálunk megkereste Gazdag Jánost, aki azt mondta: ” hülyeségre nem kíván reagálni.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest