A Makó FC 2-0-ra győzött a Foliaplast-Bordány SK ellen idegenben.

Albert Barbara – Bordány

Jól kezdték a mai meccset a makóiak több helyzetük is volt, de sajnos nem sikerült megszerezniük a vezetést. A 22. percben Bánóczki Dániel, a vendégcsapat egyik újonnan igazolt focistája betalált a hálóba. A Bordány SK előtt először a 32. percben adódott lehetőség egy szabálytalanságot követően az egyik játékosuk a kapu fölé tekerte a labdát. A csapat eldönthette volna már a továbbjutást a szünet előtt. Az első félidő 1-0-ra végződött a Makó FC javára.

DSC00825 A második játékrész eleje kiegyenlítetten indult, főként a középpályára koncentrálódott a játék, a hazaiak beadásokkal próbálkoztak, amit a vendégek könnyen megoldottak. A makóiak gyors ellentámadásokat vezettek. Egy baloldali kontratámadást követően a 72. percben a kapus lemaradt a labdáról és Kalász Zoltán berúgta a második gólt. A meccs végéig még adódtak helyzetek mindkét oldalon, de több találat már nem született.

DSC00826

A Makó FC 2-0-ás eredménnyel továbbjutott a Magyar Kupában.

DSC00817

– Az amatőr szerződés megszűnésével sokan távoztak a csapattól és tegnapelőtt vált véglegessé a keretünk. Úgy gondolom, hogy erősödtünk és bízom benne, mielőbb összeáll a csapat. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést csak magunknak köszönhetjük, hogy megnehezítettük a végét. Minden csapatnál visszatérő gond a helyzetkihasználás, akár több góllal nyerhettünk volna, sokkal jobban oda kell figyelnünk. Az első félidő kifejezetten jól sikerült játékban is, a második játékrész pedig még valószínűleg tavalyról maradt hátra. A célokról még nem esett szó a sok változás miatt. Az első helyek valamelyikére oda kellene érnünk, de nagyban függ a többi ellenféltől. Úgy gondolom, mi jól erősítettünk – mondta Méhes Tibor, a makóiak vezetőedzője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest