Kék hírek

A tolvajok és betörők Önnél is nyaralhatnak

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya biztonságtechnikai kiadvánnyal hívja fel a lakosság figyelmét az üresen maradt ingatlanok esetében a szükség vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére.
MH-CSMRFK

A nyári szabadság miatt üresen maradt lakások esetében nagyobb az esélye a nemkívánatos behatolók megjelenésének. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a „Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez” elnevezésű kiadványában kívülről befelé haladva mutatja be az ingatlanok védelméhez felhasználható mechanikus és elektronikus eszközöket, megoldásokat.

Az ismeretterjesztő füzet elkészítésekor elsődleges szempont volt a vagyon elleni bűncselekmények kivédésére legalkalmasabb ajánlások felsorakoztatása. A tanácsok összeállításánál a szakemberek külön figyelmet fordítottak a magánházak és a lakások tipikus jellemzőire, valamint a külterületen tárolt mezőgazdasági termelőeszközök és termények védelmére.

A fotókkal illusztrált speciális bűnmegelőzési katalógusban a vagyonvédelmi berendezésekhez, eszközökhöz rövid technikai leírások is tartoznak, melyek mellett a szerző a hozzávetőleges, kezdő beszerzési árat is feltüntette a könnyebb eligazodás érdekében. Az eszközök ingatlanokban való felhasználását, elhelyezését grafikus ábra segíti.

kiadv1_0

A hagyományos berendezéseken túl olyan új, a köztudatban még kevésbé elterjedt vagyonvédelmi eszközök is szerepelnek a brosúrában, melyek alacsony költségüknek és nagyfokú hatékonyságuknak köszönhetően a szerényebb körülmények között élők részére is megfelelő vagyonvédelmi lehetőséget nyújthatnak.

A kiadvány mindezeken túl, kiemelt figyelmet fordít az élet és testi épség megóvására, védelmére is. Így a különböző típusú szénmonoxid-, és füstérzékelők mellett helyet kaptak a segélyhívó készülékek is.

Napjainkban a kerékpáros közlekedés egyre meghatározóbb mind a kisebb településeken, mind pedig a nagyvárosi életformában. Ennek megfelelően a katalógus kerékpárzárakra is tartalmaz ajánlást.

A „Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez” című ismeretterjesztő füzetet lakossági fórumokon, rendezvényeken népszerűsítik, továbbá az érdeklődők letölthetik a www.bulisbiztonsag.hu honlapról.

One Response

  1. Milyen beépíthető széfet vegyek?
    Jó nap mindenkinek! Némi problémával szembesültem, miközben megpróbáltam kiválasztani a legjobb beépíthető széfet az otthonom számára. Segítségre van szükségem abban, hogy ki tudjam választani a legjobbat, amit elhelyezhetek a házamban, és többé ne kelljen aggódnom az értékeim, valamint fegyvereim biztonsága miatt. Hálás lennék bármilyen segítségért

Comments are closed.