Hírek Makó

Az ön gyermeke is kaphat az önkormányzati milliókból

Öt és félmilliót költenek. Háromezer forintos iskolakezdési támogatást kap több mint 1700 makói iskolás az önkormányzattól.

Major Zsuzsanna – Makó

Mindhárom makói írószerboltban beváltható az az egyenként 1000 forintos utalvány, amit a makói önkormányzat oszt ki helyi lakcímmel rendelkező 1732 általános iskolásnak.

A diákok a tankönyvekkel kapják meg a kuponokat. Nem kell külön igényelni. A testület döntött róla, hogy így segítik az iskolakezdést. A pénz a Makó Fejlődéséért Alapítványon keresztül jut el a családokhoz, utalvány formájában. Az alapítványi kuratórium elnöke Halmágyi Pál elmondta, örül, hogy nem először és reményei szerint nem is utoljára segít a szervezet a gyermekeknek. A jövőben is szerveznének hasonló támogatásban részt venni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester arról adott tájékoztatást, hogy nagyon fontos volt számukra, hogy makói vállalkozókat vonjanak be a folyamatba. Így kérték fel mindhárom papír- és írószer üzlet tulajdonosát, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és fogadják el a beváltható kuponokat.

Az önkormányzat szerda délután szervezett sajtótájékoztatón arra kérte az üzlet vezetőit, dolgozóit, mondják el, nekik mit jelent ez. Mindhárman egybehangzóan azt állították, örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és különálló akciókkal is készülnek, hogy megkönnyítsék az iskolakezdési szezont. A kuponokat idén október közepéig válthatják be náluk.

Mivel az önkormányzat egyenesen a makói iskoláknak adja a kupont, amit könyvosztáskor kapnak meg a diákok, azok a gyerekek, akik makói lakcímmel rendelkeznek, de nem helyi iskolába járnak a polgármesteri hivatalban vehetik át.