Makó Színes

90 éves asztalost köszöntöttek

Négy generáció óta öröklődik az asztalos mesterség a makói Nacsa családban. Nacsa Antal édesapjától tanulta a szakmát, most 90. születésnapján köszöntötték.

Major Zsuzsanna – Makó

Egyik legnagyobb öröme, hogy öt unokája közül az egyik az asztalos mesterséget választotta- mesélte Tóni bácsi, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja, a Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor képviselő. Büszkén mosolyog a családi fotón, amire összehívtuk a népes társaságot. Az ünnepeltnek két gyermeke, öt unokája és négy dédunokája van. Két fiai közül az egyik dolgozik még az asztalos szakmában, amit ő édesapjától tanult.

DSC_0313

Tóni bácsit Farkas Éva Erzsébet és Kovács Sándor képviselő köszöntötték 90. születésnapján.

Tóni bácsi nagyon fiatalos, friss és mozgékony, sok nála fiatalabb korban lévő megirigyelhetné. Kis gyümölcsösében, kertjében a mai napig sokat dolgozik, azt mondta, nem is tudná máshogyan elképzelni a napokat. Több mint 40 évig dolgozott asztalosként. Úgy fogalmazott, a fa illata csábította be az asztalos műhelyben, ahonnan nem tudott szabadulni. Még a polgármesteri hivatalba is készített bútorokat. Meg is kérdezte, vajon megvannak-e még.

Tősgyökeres makói, itt született és itt is élt. Feleségével – aki néhány éve hunyt el – a Petőfi parkban ismerkedett meg, s boldog, hosszú házasságban éltek. Ma is könnyes szemekkel beszél róla. Azt mondta, örömét a családjában leli, nagyon szereti, amikor így, mint most, a születésnapján összegyűlnek a kicsik és nagyok. Miniszter elnöki köszöntő oklevelet és egy üveg finom bort kapott a tortája mellé ajándékba.