Makó Sport Térség

Kupameccsel kezd a Makó FC

A Makó FC szerdán a Foliaplast-Bordány SK otthonában lép pályára a Magyar Kupában.

Albert Barbara – Makó

A csapat már július elején megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es idényre. A keret jelentősen megváltozott, hiszen nyolc játékos távozott és hat érkezett. A fiúk az első edző meccsen 3-1-re győztek a Tótkomlós ellen majd a hazai u-19-es utánpótlás csapattal mérték össze erejüket. A makói focisták Mezőhegyesen 3-3-as, Pécskán pedig 1-1-es döntetlent játszottak.

DSC06056

Ha a csapat továbbjut Bordányban, akkor augusztus 10-én ismét következhet egy összecsapás, illetve egy újabb siker esetén augusztus 17-én is.

A Bordány SK Csongrád megye II. osztályában játszott a 2015/2016-os szezonban és 4. helyezett lett. Idén már a megyei első osztályban indulhat, így a bajnokságban is találkozhat majd a két csapat.

DSC04144

Az első bajnoki fordulót augusztus 21-én rendezik meg. A Makó FC a Csongrád TSE vendégeként lép pályára.

A makói focicsapat a tavalyi idényt a 8. helyen zárta, 17-szer győzött, 3-szor játszott döntetlent és 12-szer szenvedett vereséget. A labdarúgók 69-szer találtak be a hálóba és mindössze 38 gólt kaptak.

DSC06460

A távozó játékosok listája: Vass András (Méhkerék), Juhász Jónás (Mórahalom), Sarnyai Róbert (Mórahalom), Czebe Norbert (Algyő), Matuz Tamás (Apátfalva), Bress Balázs ( ? ), Mátó Gergő (Balatonfüred), Szalkai Gábor (Balatonfüred).

Az érkező futballisták névsora: Garamvölgyi Csaba (FK Szeged), Bánóczki Dániel (UTC), Solymosi Attila (újrakezdte), Galló Gergő (HFC), Gémes Bence (Sándorfalva), Széll Kristóf (Sándorfalva).