Hírek Térség

Kis könyvtár, nagy öröm Kiszomboron

Nagy az öröm Kiszomboron, mivel a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósulhat a régóta várt könyvtárfelújítás utolsó fázisa. (Archív fotónkon: a felújítás után Lázár János is meglátogatta a bibliotékát.)

MH- Kiszombor
2015. szeptember 18-án adták át ugyanis a gyönyörűen átalakított épületet, mely azóta is több változatos kulturális eseménynek adott otthont.

A berendezések cseréje akkor sajnos nem valósulhatott meg. Idén azonban a település által beadott pályázat sikeresen elnyerte a támogatottságot. A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények kollégiumától 2 millió 966 ezer 118 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A helyi önkormányzat pedig – a pályázati feltételeknek megfelelően- az összköltség minimum 10%-ával járul hozzá a Közművelődési Könyvtár berendezéseinek, valamint eszközeinek korszerűsítéséhez. Ennek megvalósítására 2017. augusztus 31-éig van lehetőség.
– Intézményünk eddig is igyekezett az olvasók kedvében járni, nyugodt környezetet teremteni és színvonalas szolgáltatást nyújtani, ám az infrastruktúra fejlesztésével reményeink szerint még több könyvkedvelőt sikerül majd bevonzanunk s egy mai, modern, a településhez mért színvonalú, igényes könyvtárat kialakítani. Ezúton is köszönjük a Nemzeti Kulturális Alapnak, valamint Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának a nagyvonalú segítséget, mellyel ily módon is hozzájárulnak a kultúra átörökítéséhez. Különösen fontosnak érezzük az olvasás népszerűsítését ezekben az időkben, mikor is egyre kevesebben hódolnak e szellemi tevékenységnek. Holott az olvasás az egyik legigényesebb szórakozási forma, mely bárki számára elérhető. Könyvtárlátogatóinknak pedig egyúttal a legolcsóbb repülőjegy, hiszen – John Lubbock szavait idézve: – „könyvtárunkban ülve akár a világ összes sarkába eljuthatunk” – írta portálunknak Bódi Marianna.

NKA_csak_logo_cmyk