Hírek Makó Színes

Épületbontás elől költözik a makói könyvtár

Ez már a Deák Ferenc utcai épület bontásának, majd a Makovecz-féle kétszintes könyvtár felépítésének egyik fontos előkészülete. A gyerekkönyvtár is kiköltözik a régi városházáról.

Korom András – Makó

Augusztus 22-én átmeneti időre bezár a makói József Attila Városi Könyvtár, ugyanis annak  jelenlegi, Deák Ferenc utcai  épületét  teljesen lebontják. Ennek a helyére készül el a Makovecz Imre által megálmodott, mintegy egy 1600 négyzetméter alapterületű,  kétszintes    bibliotéka, a kormány által a Makovecz-programon keresztül a városnak biztosított mintegy 2,7  milliárd forintból.

Az  engedélyezési  és  kivitelezési  terveket  már  elkészítette és egy városházi sajtótájékoztatón már be is mutatta a  Makona  Kft.  A pályáztatása  után várhatóan  késő  ősszel,  vagy  jövő  tavasszal  kezdődhet  el  a  másfél  évig  tartó  építkezés.  Az  új  épületben  79  ezer  kötetes  felnőtt-, és 15 ezer kötetes  gyermekkönyvtár  kap  helyet,   emellett   egységes   utcakép   kialakítására, a könyvtár környezetét is újjáépítik, egészen a piacig.

könyv

Ilyen lesz. Rá sem lehet majd ismerni.

A felnőtt és a gyermekkönyvtár az átmeneti időben a Szent János tér 19-ben, a Galamb volt kollégiumában működik majd. Hogy mikor nyitnak, azt azonban még pontosan nem tudják, de ha megvan az időpont, arról tájékoztatják az olvasókat.