Hírek Makó színes

Épületbontás elől költözik a makói könyvtár

Ez már a Deák Ferenc utcai épület bontásának, majd a Makovecz-féle kétszintes könyvtár felépítésének egyik fontos előkészülete. A gyerekkönyvtár is kiköltözik a régi városházáról.

Korom András – Makó

Augusztus 22-én átmeneti időre bezár a makói József Attila Városi Könyvtár, ugyanis annak  jelenlegi, Deák Ferenc utcai  épületét  teljesen lebontják. Ennek a helyére készül el a Makovecz Imre által megálmodott, mintegy egy 1600 négyzetméter alapterületű,  kétszintes    bibliotéka, a kormány által a Makovecz-programon keresztül a városnak biztosított mintegy 2,7  milliárd forintból.

Az  engedélyezési  és  kivitelezési  terveket  már  elkészítette és egy városházi sajtótájékoztatón már be is mutatta a  Makona  Kft.  A pályáztatása  után várhatóan  késő  ősszel,  vagy  jövő  tavasszal  kezdődhet  el  a  másfél  évig  tartó  építkezés.  Az  új  épületben  79  ezer  kötetes  felnőtt-, és 15 ezer kötetes  gyermekkönyvtár  kap  helyet,   emellett   egységes   utcakép   kialakítására, a könyvtár környezetét is újjáépítik, egészen a piacig.

könyv

Ilyen lesz. Rá sem lehet majd ismerni.

A felnőtt és a gyermekkönyvtár az átmeneti időben a Szent János tér 19-ben, a Galamb volt kollégiumában működik majd. Hogy mikor nyitnak, azt azonban még pontosan nem tudják, de ha megvan az időpont, arról tájékoztatják az olvasókat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.