52 jelentkezővel és 3 színésszel kezdődött el az idei Kocsis György Színjátszó tábor a makói Kálvin Téri Református Általános Iskolában. A serdülő korosztályhoz látogattunk el, akikkel Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze foglalkozik.

Gajáta Fanni – Makó

Negyedik alkalommal indult el a Kocsis György Színjátszó tábor, ahol sok gyermek már visszatérőnek számít. A résztvevőkkel Papp Gabriella, Szilágyi Annamária és Tege Antal színművészek, valamint Varga József, a Varga Balett Táncműhely alapítója foglalkozik.

A Szegedi Nemzeti Színház művésze, Szilágyi Annamária a serdülő korosztályt tanítja. A színművész szerint az önbizalom elsajátítása a fő célja a kurzusnak, hiszen a gyerekek nehezebben nyílnak meg, gátlásosabbak egyes helyzetekben. Persze az útmutatás mellett a színjátszás alapjaival is megismerteti a diákokkal.

DSC_8065

– Vannak memória- és készségfejlesztő játékok, valamint egy színdarab is, amelyet idén elő is adunk. Ez a Hamupipőke, de nem a szokványos meseváltozatot, hanem annak egy paródiája – tudtuk meg a Szegedi Nemzeti Színház művészétől. – Ezt azért is tartom fontosnak, mert egy megtanult darabon belül, sokkal jobban el tudják magukat engedni és sokkal jobban meg tudnak nyilvánulni. Amit egész héten gyakoroltunk és szombaton meg is szeretnénk mutatni a szülőknek – fogalmazott a színművész.

A gyerekek közt sok fiú is ezt a tábort választotta. Nagy Csongor már a harmadik alkalommal vesz részt. Főleg a társaság miatt és a kedves pedagógusok miatt szereti a színjátszást.

– Mindennap játszunk és tanulunk is – tette hozzá Csongor. – Nem tudom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, ugyanis focizok is. Inkább focista szeretnék lenni – mondta a kisfiú.

DSC_8082

– Én nagyon szeretem a színjátszást és színész szeretnék lenni, ha nagy leszek – vette át a szót Bárdos Alexandra. A kislány 7 évig balettozott, jelenleg hip-hopozik. – Ma bemutatkoztunk egymásnak, utána szájtechnikákat tanultunk. Még olyat is csináltunk, hogy egy ember kiment a teremből és mi más pozíciót vettünk fel és el a teremből kiment gyereknek el kell mondani, ki milyen pozícióban volt. Ilyen memóriajáték ez.

A gyerekek által megtanult, tréfás Hamupipőke színdarabot szombaton a Hagymaházban adják elő szüleiknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest