Hírek Makó Videó

Kóbor kutyákra vadásztunk- VIDEÓVAL

Altató lövedékkel, csőre töltve autóztunk a makói Honvéd városrészben, kóbor kutyák után kutatva. Meglepő dolgokat láttunk.

Major Zsuzsanna – Makó

Több kutyát is találtunk az utcán. Elhagyatott házak mellett növő magas gazba futottak, majd vissza az igencsak foghíjas, máshol omladozó kerítések mögé. A többségüknek van otthona, nap közben mégis az utcán kóborolnak. Ezt már Erdei Ferenc, a helyi gyepmester mondta.

Jól ismeri a városrészt, ahol a legtöbb ilyen kutya csatangol, és az embereket is. Tudja hol laknak azok, ahonnan szinte mindig el kell hoznia néhány kutyát. Az emberek bíznak benne, de ez elengedhetetlennek tűnik ahhoz, hogy elvégezze a feladatát. A legnehezebb sokszor azt megértetni velük, hogy nem elég ha azt mondják az övék. Chipeztetni kellene őket és a minimum, kerítés mögött tartani.

Feri négy éve dolgozik gyepmesterként Makón, azt mondta nagyjából ezer kutyát fogott be ez idő alatt. Az állatok a gyepmesteri telepre kerülnek, állítása szerint egyet sem altatnak el, mind gazdához kerül. Ez annak köszönhető, hogy több állatvédő szervezettel kapcsolatban állnak, akik segítik az örökbefogadást. A telep most is tele van, 34 kutyával.

A kóbor kutyák befogását altatólövedékkel végzi. Egy ilyennel töltött puskával szálltunk autóba és róttuk a város útjait. Látványos és minden elmondó videó következik.

httpss://www.youtube.com/watch?v=AnLCzG6t8gQ