A mai volt az utolsó Földeákon celebrált miséje a nyugalomba vonuló Katona Pál plébánosnak. Holnaptól Olasz Lajos Attila atya folytatja munkáját a községben.

Báthory Anikó – Földeák

Sokan összegyűltek délelőtt 10 órakor a földeáki római katolikus templomban, ahol Katona Pál plébános búcsúmiséjét tartotta. Az eseményen részt vett Hajnal Gábor jelenlegi és Vass Imre korábbi polgármester, valamint Farkas Éva Erzsébet, Makó első embere. Korábban megírtuk, a lelkipásztort augusztus elsejétől nyugállományba helyezték. A földeáki, óföldeáki és maroslelei plébániát 12 évvel ezelőtt vette át elődjétől, ám az utóbbi években már csak a Földeákon misézett.

A szertartáson Katona Pál megköszönte a híveknek az együtt töltött éveket. Reméli, mindenkivel találkozik majd a mennyországban, ezt fejezi ki a képeslap is, amit búcsúajándéknak szánt a földeákiaknak. A főoltárt ábrázoló lap hátulján ez állt: Visz-lát a mennyben.

Az egyházközség nevében Hajnal Istvánné búcsúzott az atyától, Mezőfi Jánosné pedig Sík Sándor egyik művét olvasta fel. Megemlékeztek a faluban végzett munkáiról, például a templom tetőszerkezetének felújításáról, a kápolna rekonstrukciójáról, a Szent István emlékhelyről, a Kossuth-kútról és Oltványi Pál, korábbi plébános szobráról. A ministránsok ajándékokkal köszönték meg eddigi munkáját.

A három településen holnaptól Olasz Lajos Attila berettyóújfalui segédlelkész látja el az egyházi teendőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest