Makó Színes

A Hello, Dolly!-val búcsúzott az idei Makói Nyár

Vidám estével zárult a Makói Nyár 2016-os programsorozata. A Turay Ida Színház társulata parádés szereposztásban adta elő a Hello, Dolly! zenés vígjátékot, amely nagy sikert aratott a nézők körében. Szórakoztató júliusi alkalmak lesznek jövőre is.

Szabó Anita – Makó

A musical központi alakja Mrs. Dolly Levi, aki előszeretettel boronál össze párokat. Házasságközvetítő tudománya rendkívül eredményes, mígnem egy feleséget kereső férfinél elhatározza, megszerzi saját magának. A boldog végkifejletig számos móka és bonyodalom követi egymást és természetesen elhangzik a híres, címadó dal, a Hello, Dolly is. Barbra Streisand egykori szerepében Détár Enikőt láthatta a makói közönség szombat este.

– Nagyon szeretem ezt a darabot. Édesapám, anélkül, hogy látta volna valaha is a musicalt, mindig úgy ébresztett gyermekkoromban, hogy helló, Dolli! Ezért úgy érzem, mintha ő intézte volna odafentről a szerepet nekem – avatott be személyes kötődésébe a népszerű színésznő, aki a közel fél évszázada született zenés produkció üzenetét ma is rendkívül aktuálisnak véli.

Győri Péter színművész Mr. Vandergelder szerepében

Győri Péter színművész Mr. Vandergelder szerepében

– Minden életkorban a párkeresés, a boldogság megtalálása központi gondolat és az is, hogy ebben a nőknek rendkívül ügyesnek kell lenniük – foglalta össze a művésznő, aki elárulta, hogy a filmes és színpadi munkák mellett, egészségének és vitalitásának megőrzésére vágyik leginkább, egy kis pihenés mellett. Verebes István rendezőként nagyszabású, látványos musicalt álmodott meg, amelyben a hangsúlyos prózai részek mellett kiváló zenék szerepelnek.

– Az a jó a darabban, hogy a dalok előreviszik a cselekményt, szerves egységet alkotnak a szöveggel és pluszt adnak hozzá. – tudtuk meg Győri Péter színművésztől, a Hello, Dolly! másik főszereplőjétől, aki az eddigi előadások alapján azt tapasztalta, a nézők nagyon kedvelik a musicalt. Nincs ezzel a Mr. Vandergelder szerepét játszó színész sem.

DSCF0212

Szerzői jogi okok miatt az előadás nem, csak a közönség volt fotózható

– Kihozta belőlem az érett férfi karakterét, aki ugyan nem akar megnősülni, de tudja, hogy a sorsát nem kerülheti el – mondta nevetve a produkció előtt, amely az idei, júliusi szórakoztató esték záróeseménye volt. – Ha stílusosan lehet mondani egy ilyen nagyszerű darab után, kiváló évadot zártunk mi is az idei Makói Nyárral. Népszerűek voltak a programok, a közönség örömmel fogadta azt a kínálatot, amit megálmodtunk erre a szezonra. A korábbi évekhez képest még különlegességet jelentett a Hírös Makaiak esztendeje a városban, amelynek kapcsán több, helyi születésű művész lépett fel a Hagymaház szabadtéri színpadán. A hagyományainkat jövőre is szeretnénk folytatni, tehát olyan előadókat meghívni, akik tovább öregbítik a rendezvény jó hírét és ismertségét – összegzett Zsámboki Erika igazgató.