A szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt jelentős a torlódás Röszke és Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán.
MH-CSMRFK

Továbbra is jelentős a forgalom a két átkelőhelyen. A tegnapi nap folyamán a rendőrök több mint 33 ezer személyt léptettek ki Szerbiába és csaknem 38 ezret Romániába. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészei a szomszédos államok társszerveivel együttműködve mindkét határátkelőhely minden kilépő sávján azon dolgoznak, hogy minél kevesebb legyen a várakozás.

Szükség esetén szakaszosan a Szerbia irányába tartó forgalmat Tompa felé, a Románia irányába közlekedőket Nagylak közúti határátkelőhelyre terelik. A hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről ezen az oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest