Beremegtek az ablakok, megmozdultak a háztömbök, van ahol kirohantak az utcára az emberek, amikor meghallották az óriási robbanást.  Szombaton délután három óra körül két hatalmas durranás rázta meg a környéket. Szegeden, Makón,Csanádpalotán és a környező településeken is hallották.

Major Zsuzsanna – Makó

 

“Mi volt ez a robbanás? Mi történt, nem tudja valaki? Úristen, nagyon megijedtünk, felrobbant valami?“- ilyen és ehhez hasonló kommentek lepték el a facebookot szombaton délután három óra körül. Valóban volt két hatalmas durranás, néhol az ablakok rezegtek be, más azt írta, az egész lakótömb megmozdult. Többen kirohantak az utcára.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, alapos vizsgálatba kezdtek, vajon mi történhetett. Kiderült, valószínűleg két vadászgép okozott hangrobbanást, ezt lehetett hallani.

Kerestük a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, ahol azt mondták hamarosan hivatalos tájékoztatást fognak adni arról, mi is történt pontosan. Amint megkapjuk, frissítjük cikkünket.

Ezt megkaptuk, és szó szerint közöljük.

Egy utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép szombaton délután, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

Egy Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép Ausztria felől 14. óra 35 perckor lépett be Magyarország légterébe. Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el ugyan, de sem Ausztriában, sem pedig Magyarország légterében nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A Gripen pár a hangsebességet átlépte ezért hangrobbanást lehetett hallani Kecskemét-Makó-Szeged térségében. A készenléti szolgálat repülőgépei vizuálisan azonosították az utasszállítót, majd az átadásra került a román légirányításnak, a Gripen pár pedig visszatért a bázisrepülőtérre.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest