Próbának is lehet tekinteni a XVII. Palotai Lakodalmast, ugyanis a fiatal páros a valóságban is egy párt alkotnak. Bár még leánykérés nem volt, de tervezik az egybekelést.  A szórakoztató esketés nem csak nevetésben, hanem könnyekben is gazdag volt.

Gajáta Fanni – Csanádpalota és Apátfalva

A hagyományok ápolásának céljából rendezik meg minden évben a Palotai Lakodalmast. Kovács Sándor csanádpalotai polgármester örül, hogy a fiatalok is szívesen részt vesznek ebben a vicces esküvőben. A játékos egybekelés már nemzetközi is volt, pár évvel ezelőtt például lippai hagyományőrző csoporttal közösen szervezték a rendezvényt.

DSC_7868

– Az apátfalvi hagyományőrzőkkel próbálunk egy szoros kapcsolatot létrehozni és ezen a napon fog megnyilvánulni. Azt gondolom és bízok benne, hogy mindenki eléri a célját: hagyományokat ápolunk, jót szórakozunk és a barátkozásunk – fogalmazott a polgármester, aki reméli, a XXV. Palotai Lakodalmast is megéli a rendezvény.

Idén egy apátfalvi leányzó és egy csanádpalotai fiatalember kelt egybe egyetlen napra. Azonban, a páros a való életben is egy párt alkot, így nincs kizárva egy életen át tartó házasságra sem.

– Azt még nem tudjuk, hogy mikor lesz esküvőnk. Lehet, hogy lesz, de lehet, hogy nem, bár az is megeshet, hogy ez a mai lesz az igazi – árulta el Keresztúri Andrea, aki hozzátette: még csak 6 hónapja járnak Szögi Ferenccel, így a leánykérés még korai lenne. – A Rákóczi utcai óvodában dolgozok gondozóként. 24 éve nép táncolok és körülbelül már hatodjára esett rám a választás, hogy férjhez menjek. Már megszoktam ezt, bár a mai azért lesz furcsa, mert az igazi párommal lesz a lakodalmas – mondta Andrea.

DSC_7804

A lakodalom két helyszínen zajlott: kora délután a leendőbeli férjet kérték ki a csanádpalotai polgármesteri hivatalból, amely a fiús ház volt. Majd Apátfalvára utazott a násznép, hogy a Langó Hagyományőrző Házból Andreát is kikérjék. Persze, álmenyasszonyból sem volt hiány: kétszer is át szerették volna vágni a férjet. Az esketésre a csanádpalotai főtéren esett sor, majd hajnalba nyúló lakodalom vette kezdetét.

Tekintsék meg galériánkat!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest