A Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vettek egy szolnoki férfit, aki több mint 50 sértettet károsított meg azzal, hogy a kölcsönkért pénzösszegeket nem, vagy csak részben fizette vissza.
MH-CSMRFK

A 41 éves férfi 2007. és 2015. között 600 ezer forint és 30 millió forint közötti pénzösszegeket kért kölcsön a sértettektől. A feltételezett elkövető a kölcsönadási megállapodásokat a kapott pénz befektetésének és a tőke, valamint annak hozamai visszafizetésének ígéretével kötötte meg. A terhelt az általa vállalt kötelezettségeket nem teljesítette, a gyanú szerint már a kölcsönadási megállapodások aláírásakor sem állt szándékában azoknak eleget tenni.

A szolnoki férfi ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki, őt a német hatóságok elfogták és az eljárást folytató Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak átadták.

A nyomozók a szolnoki férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt július 27-én gyanúsítottként hallgatták ki. A terheltet a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Mit ígérhetett a csaló az áldozatainak?

  • 30 százalékos havi kamatot (61%, 11 Votes)
  • Leveszi a pénzről a rontást (22%, 4 Votes)
  • A Togói Nemzeti Bank befagyasztott számlái megnyitásához kellett a csúszópénz (11%, 2 Votes)
  • Gyémántbánya részvényeket Tanganyikában (6%, 1 Votes)
  • Befektetést az olajmezőjébe (0%, 0 Votes)

Total Voters: 18

Betöltés ... Betöltés ...

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest