Kézműves foglalkozásokon, túrákon és vetélkedőkön vehetnék részt a nyári szünetben a földeáki gyerekek. A fejlesztő programok mellett a könyvtárat is szívesen látogatják a kisebbek és nagyobbak egyaránt.

Báthory Anikó – Földeák

A Návay Lajos Általános Iskola és a helyi művelődési ház munkatársai igyekeznek tartalmas, kreatív programokat szervezni a tanulóknak a nyári vakáció idejére.

– Minden szerdán 10 és 12 óra között alkotóházat szervezünk a művelődési házban – meséli Mátó Kamilla, aki kulturális közfoglalkoztatottként segíti az intézmény munkáját.

– Papírból és hurkapálcából barkácsolunk különböző játékokat, a következő foglalkozáson például tűzokádó sárkány készül. Főként alsó tagozatos diákok jönnek, de időnként óvodások is betérnek, persze szülői kísérettel. A Mobil – Földeáki Fiatalok Egyesülete is minden héten szervez programot, például gyalogtúrát, biciklitúrát, ügyességi és logikai vetélkedőket. Ezeken középiskolások és fiatal felnőttek is gyakran részt vesznek.

Sokszínűek a programok.

A Návay Lajos Diáksport Egyesület két tábort szervez idén 6 és 12 év közöttiek részére – tudtuk meg Mihalik Zita tanítónőtől. Két turnust terveztünk erre a nyárra – az egyiket július 18-tól 23-ig tartottuk, a másik augusztus 8-tól 13-ig lesz. Két kolléganőmmel igyekeztünk a legváltozatosabb programokat kitalálni a tanulók számára. Az első napon zumbáztunk, néptáncoltunk, hangszerismereti és kézműves foglalkozást tartottunk. Másnap kerékpárral elmentünk az óföldeáki erődtemplomba, ahol meséltünk a gyerekeknek az épület történetéről. Délután a két nap ismereteiből vetélkedőt tartottunk. Szerdán a Hagymatikumban voltunk, az éjszakát pedig Óföldeákon töltöttük. A hét második felében sor- és váltóversenyeken tehették magukat próbára a tábor résztvevői, valamint számítógépes ismereteket szerezhettek. Az utolsó közös esténken szalonnát sütöttünk, karaokét énekeltünk, végezetül diszkóval zártuk az együtt töltött hetet. Az első táborban 51-en vettek részt, reméljük, a következőn is hasonlóan nagy lesz az érdeklődés.

A 15 éves Ferenczi József és öccse, a 10 éves Richárd főként ceruzával a kezükben töltik a vakációt. – Idén bővítjük a házunkat, segítünk az építkezésben is – meséli Józsi. – A rajzolás a legfőbb hobbink, de a legjobb nyári program mégis a 4 hónapos kishúgunkra vigyázni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest