Makó Sport

Orsi az ifik új edzője

Draxler Orsolya, a Makói KC egyik kulcsjátékosa szeptembertől nemcsak irányítóként bizonyíthat, hanem az ifjúsági lánycsapat edzőjeként is.

Albert Barbara – Makó

Draxler Orsolya az általános iskola 3. osztálya óta kézilabdázik.

– Sporttagozatos iskolába jártam, a testnevelő tanárok hamar felfedezték a bennem rejlő tehetséget. Nagyon jó nevelőedzők vettek körül, kiválóan elsajátíthattam az alapokat. Hihetetlenül megszerettük ezt a sportágat a testvéremmel és azóta is űzzük és reménykedünk, hogy minél tovább – árulta el a kézilabdázó.

10175058_823612211001056_371101345_n

Az általános iskolából serdülőként Hódmezővásárhelyre szerződött az NBI-be, ahol hat évet töltött. A csapat megszűnése után hat hónapot játszott az NBI B-ben Orosházán. Tanulmányi okok miatt az NBII-es KSZSE-be került majd egy év után az NBI B-ben Kiskundorozsmán kézilabdázott. A KSZSE-nél három évet játszott végül pedig Makóra igazolt.

– Nem ismertem Nagy János Miklós munkáját viszont hallottam, hogy rendkívül jó edző és a struktúrája közel áll hozzám, ezért választottam a makói csapatot. A munka mellett a heti 3 edzés még belefér az időmbe – számolt be Orsi.

A tehetséges sportoló serdülőként a bajnokságban 3., az Ifjúsági Kupán és a Magyar Kupán 4. helyezést ért el. Válogatottbeli szereplését 2009-ben az Európa-bajnokságon 5. hellyel koronázta.

602194_586033988092214_761496444_n

Lövésre készen

– 2 évig játszottam a válogatottban, több tornát is megnyertünk például Csehországban, Lengyelországban. Természetesen pályafutásom csúcsának az EB számít – tette hozzá.

A Makói KC játékosa az utánpótlás korosztályban végig irányítóként lépett pályára viszont a felnőtteknél és a válogatottban a bal szélen számított rá a csapat.

Nagy János Miklós vezetőedző ismeri a készségeimet, hogy jól felmérem a helyzeteket, előre gondolkodom, irányítom a társaimat, valamint erős egyéniség vagyok. A türelem terén még fejlődnöm kell, ha adódik egy szituáció azonnal meg akarom valósítani, dühös vagyok, ha nem az a végkifejlete a támadásnak, amit elképzeltem – mesélte Orsolya.

DSC00967

11-es mezben

A fiatal irányító szeptembertől az ifi lányok edzője lesz, nagy lelkesedéssel várja az előtte álló kihívásokat.

– Örültem a felkérésnek, hiszen kíváncsivá tesz, hogy mit tudok belőlük kihozni. Már figyeltem őket, hogy mire képesek. Úgy gondolom, az 1-4. hely valamelyikét megcélozhatjuk, mert tehetségesek csak ki kell hozni belőlük a maximumot. Igyekszem ösztönözni őket és remélem, hogy megtalálom velük a közös hangot a következő egy évben – mondta.