Nem csak Makón, hanem a térségben is várja a Magyar Vöröskereszt makói szervezete a véradókat. Augusztusban és szeptemberben is többször kitelepülnek.

Gajáta Fanni – Makó

Ahogy egész évben, nyáron is várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt. Ahogy Vass Sándorné, a Magyar Vöröskereszt makói területi vezetője elmondta: ebben az időszakban kevesebben látogatnak a véradóállomásra, ezért is szerveznek több olyan programot, amely felhívhatja a rendszeres és jövőbeli véradók figyelmét.

– Ötödik éve rendezzük meg az augusztusi Véradó Tombolát, amely csak a makói területen működő dolog. Ezt azt jelenti, hogy minden intézeti véradáson megjelenő között egy tombolatárgyat sorsolunk ki. Ezek általában helyi cégek, vállalkozók által felajánlott ajándékok.  A hónap végén, az összes megjelent véradó között egy fődíjat sorsolunk ki: ez egy kétszemélyes vacsora egy makói étteremben – mondta a területi vezető. Ezt a kezdeményezést olyan cégek támogatják, mint az Autós Csárda és Panzió, a makói gumigyár, a Givaudan, a Hagymatikum Gyógyfürdő és a pitvarosi önkormányzat.

DSC_7755

A hónap első térségi véradását a pitvarosi falunapokon tartják meg, ahol nem csak a helyieket, hanem a szomszédos községekben élőket is várják. Augusztus 25-én Nosztalgia Véradással készülnek a vöröskereszt munkatársai.

– Itt, mint a valamikori időkben sörrel és szendviccsel kedveskedünk a véradóknak – árulta el Vass Sándorné. Ez a véradás egyben egy búcsú is lesz a makói véradó állomástól, ugyanis az hamarosan új helyre költözik. Idén elsőként a szeptemberi makói Hagymafesztiválon is részt lehet venni véradáson, a Magyar Vöröskeresztet a Korona alsó szintjén találhatják meg a leendő véradók. Szeptember közepén a kiszombori falunapon is kint lesznek. – Ez már nálunk több éves hagyomány és mindig nagyon jó hangulatban telik.

A makói területi munkatársa kiemelte: aki szeretne vért adni, azoknál személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya legyen. Emellett fontos, hogy minden 18. életévét betöltött, de 65 évnél nem idősebb személy vehet részt a véradáson.

DSC_7766

A Széchenyi téri irodába a hét minden napján várják a különböző ruhanemű-adományokat, illetve akik gyűjtik PET palackok kupakjait, azok leadhatják a makói szervezetnek is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest