Színes Térség

Ikreket köszöntöttek Magyarcsanádon

8 év után újra ikrek születését köszönthette a magyarcsanádi önkormányzat. Frlausz Regina Orsolya és Dániel György július 13-án születtek Makón és pár napja vihették haza az újszülötteket a büszke szülők.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Egy csöppséget szerettek volna, mégis kettő lett a végén: Frlausz Orsolya és Frlausz Dániel először váltak szülőkké, de akkor egyből dupláztak. Regina Orsolya és Dániel György 2016. július 13-n születtek a makói kórházban. A kisfiú 2 kiló 800 grammal és 50 centivel, míg a kislány 2 kilóval és 47 centivel jött a világra.

– Az az igazság, hogy már az első percektől tudtuk, hogy ketten lesznek – mondta a büszke apuka. Mint elmondta, a családban még sosem fogantak ikrek, így meglepetésnek számítanak az újszülöttek. – Egy kicsit megijedtünk mi is, hogy hogyan is fogunk két picivel boldogulni, de ez már a harmadik éjszaka, amelyet itthon vannak, és elég jól viselik.

DSC_7799

A friss apuka a babák körüli teendőkből is kiveszi a részét, bár véleménye szerint a felesége sokkal ügyesebb. Az anyuka elárulta, a testvérek már most elválaszthatatlanok, kézen fogva alszanak egymás mellett, hiába van két kiságy is a szobában.

Magyarcsanádon utoljára 8 évvel ezelőtt születtek ikrek. Farkas János polgármester elmondta, Tóth-Pál Lászlóné, a jelenlegi alpolgármester is ikerfiúk édesanyja. A település első embere hozzátette, jómaga is ikrek a testvérével.

– Lehet, hogy ezt a jó klímának köszönhetjük – viccelt a polgármester. – Véleményem szerint csodálatos dolog egy családban ikreket várni. Az biztos, hogy amikor az otthonunkban vannak, sokkal nagyobb törődést igényelnek a kicsik és odafigyelést tanúsítanak a szülők is.

DSC_7795

A polgármester és az alpolgármester nem érkezett üres kézzel a köszöntésre: Regina Orsolya és Dániel György babatakarókat és különböző hasznos dolgokat kaptak, illetve 40-40 ezer forintos rendkívüli települési támogatásban részesítettek a szülők.