Meglepő! Ismét diákok népesítik majd be a bezárt makói Bajza iskolát.

Korom András – Makó

A gyermeklétszám indoklásával tett lakatot még 2004-ben az előtti nem sokkal felújított Bajza iskolára az akkori makói képviselő-testület, s a suli 5 évvel később csak annyi időre adott helyet a diákoknak, míg a Kálvin téri iskolát felújították.

Azóta nem sok minden történt az intézményben, mely tornatermét ökölvívók használják, illetve időnként fórumokat rendeznek benne. Főleg raktárként működik, de egy időben óvoda is volt benne.

A makói képviselő-testület azonban most arról döntött, hogy az iskola új épületében ismét tanítás folyhat. Helyt adott ugyanis a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kérésének, mely lényege, a HSZC által fenntartott Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályában 5 szakmára összesen 60 diák iratkozott be idén júniusban és 47-e tanulnak ugyanitt felnőttoktatás keretein belül, ezért kérték a várostól, hogy engedélyezze a Bajza iskola új épületrésze, tornaterme és udvara használatát, mégpedig idén július 15-től határozatlan időre. A Keri Posta utcai épületében ugyanis nincs hely ennyi diáknak

A Szakképzési Centrum vállalta, hogy a jelenleg leromlott állapotú épületben megteremti a tanítás feltételeit, azaz felújítják az általuk használt épületrészt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest