A májátültetésen átesett makói Almási Szabina egy arany és két ezüstérmet szerzett a Finnországban nemrégiben rendezett Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán.

Korom András – Makó

Július 10-17-ig kilencedik alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságát Finnországban. A versenyre 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatott 45 sportolóból állt: 26 vese-, 10 máj-, 3 kombinált vese+májtranszplantált sportoló, két tüdő-, és négy csontvelőátültetett sportoló mellett 3 művesekezelt sportoló került be a 2016-os válogatott csapatba.

Futovalto1

A 4 x 100 méteres női futóváltó.

A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek és 11 fiatal felnőtt is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül.  Közöttük Almási Szabina 25 éves, 6 éve májtranszplantált fiatal makói lány, aki évek óta atletizál, s részt vett már két évvel ezelőtt a Szervátültetettek Európa Bajnokságán, valamint a tavalyi British Transplant Games-en is.

Az idei Európa Bajnokságon 100 méter síkfutásban megszerezte a korosztályos Európa bajnoki címet, majd 3 km-es gyaloglásban a dobogó második fokára állhatott, végül az utolsó versenynapon a 4 x 100 méteres női futóváltó tagjaként is az ezüstéremig futottak.

Szabina mérlege így 1 aranyérem és 2 ezüstérem ezen az EB-n. Szabina a Makói Önkormányzat támogatásával vett részt az Európa Bajnokságon.

– Korábban soha sem sportolhattam, így amint lehetett elkezdtem a Trappancs egyesületben. Kedvencem a gyorsgyaloglás, s a célom is az, hogy a következő Európa bajnokságon aranyérmet szerezzek – árulta el a versenyző, aki egyetemistaként gyógypedagógiát tanul. – Nagyon meglepődtem a finnországi sikereimen – tette hozzá Szabina.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest