Rendkívüli testületi ülést tartott a makói grémium. Kilenc napirendet tárgyaltak meg a képviselők.

Gajáta Fanni – Makó

Iskolakezdési támogatást is megszavazott a mai rendkívüli testületi ülésen a grémium. Az elfogadott határozat szerint minden makói állandó lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező, makói általános iskola 1-8. osztályos tanulója 3 ezer forintos vásárlási utalványt kap, amelyet makói papír-írószer üzletben vásárolhat le, iskolai tanulmányokhoz szükséges eszközre, kellékre. Az utalványokat a tankönyvosztáskor szeretnék átadni a szülőknek és gyermekeknek. A támogatás 1732 makói tanulót érint.

DSC_7770

7 sportpálya kialakításáról is döntött a testület. A tervek szerint a Bajcsy lakótelepen, a Kelemen László utcába, a Szent István téren, a Patai téren, a Maros-parton, a Hunyadi lakótelepen és a Vásárhelyi-Szilágyi utca sarkára telepítenének szabadtéri létesítményt. A sportparkok esetében önerő nem szükséges, azonban a Kelemen László utcára egy futópálya telepítését is tervezik, amelyhez 50%-os önerőt kell az önkormányzatnak biztosítani. A pálya összköltsége 8 millió 890 ezer forint.

DSC_7773

Két pályázatról is szavazott a grémium. Sikeres pályázat esetén az I. világháborús emlékmű betűit vésik újra és festik is meg azokat. A támogatás összege 2 millió forint. A másik az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához köthető. A Sinkovits Imre pályázatból emlékkiállítást szerveznének, a Mansfeld Péter pályázatból ismeretterjesztő kiadvány kiadását és a Büszkeségpont pályázatból Mindszenty-emlékszoba kialakítását tervezik.

Adásvételi szerződést is elfogadott a testület. Szekeres István grafikusművész megvételre kínált fel szülővárosának több alkotását is, amelyekért Makó 2 millió forint kínált fel.

DSC_7775

Ezek mellett bérleti szerződés megkötéséről, előzetes tulajdonosi hozzájárulásról, ellátási szerződésről szavaztak, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye tagintézmény-vezetői pályázatát is véleményezte a makói grémium.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest