A József Attila Gimnázium Ramszesz követői csapata országos első helyezett lett az Ozirisz földjén vetélkedőn.

Albert Barbara – Makó

A makói gimnázium általános iskolás csapata első, míg a középiskolás második helyezést ért el. A győztes jutalma a komplex tudást igénylő versenyen egy bécsi múzeumlátogatás volt.

– A végső megmérettetést három forduló előzte meg. A döntőt a pesti Szépművészeti Múzeumban rendezték meg. A versenyen az egyiptomi istenek, városok álltak a középpontban. Szakkörökön készültünk fel a döntőre, a tesztnél a legjobb pontokat kaptuk. A táncos koreográfiát előre begyakoroltuk – árulta el Molnár Franciska, a győztes csapat egyik tagja.

DSC09982

A csapattagok egymás közt elosztották a feladatokat. Meghatározásokat, rajzos feladatokat, tesztet kellett megoldaniuk. Elég komplex megmérettetésen bizonyíthattak, hiszen a történelem, irodalom, rajz és ének területén is jártasnak kellett lenniük.

– Nagyon izgalmas versenyen vettünk részt. Már annak örültünk, hogy bejutottunk a döntőbe. Nem gondoltuk, hogy megnyerjük, meglepődtünk. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy szoros küzdelemben jobbnak bizonyultunk, pár ponton múlott a siker. Végig rendkívül összetartóan versenyeztünk. Nagyon hálásak vagyunk a felkészítésért Kocsisné Maráczi Margit rajztanárnőnek és Nyáry Ágnes ének-zene szakos pedagógusnak – mondta a makói diák.

Franciska leginkább a rajz és a nyelvek iránt érdeklődik bár az elsősegélynyújtás sem áll távol tőle. Célja, hogy az angol és a francia nyelvtudását fejlessze a jövőben.

13432407_849307981842553_3286768856142567129_n

A Ramszesz követői csapat tagjai: Molnár Franciska, Czigeldrom-Korom Adél Anna, Farkas Otília, Fodor Nóra, Gules Gabriella, Nagy Márk Attila, Oláh Balázs.

A Vaszet gyermekei versenyzői: Fodor Kata, Gera Orsolya, Inokai Máté, Kurusa Anna, Szilassi-Horváth Anna, Vajka Petra, Varga Kristóf.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest