Két év alatt mintegy húsz idős beteget fosztott ki egy ápoló a kórházban, az ügyészség vádat emelt ellene – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Illusztráció: MTI Fotó: Újvári Sándor

MH

A vádirat szerint a szentesi kórházban két éve ápolóként dolgozó férfi anyagi problémáit úgy kívánta rendezni, hogy 2014 márciusától idős betegeket károsított meg. A vádlott kihasználta, ha a páciensek elhagyták kórtermüket, de előfordult, hogy az öntudatlan, védekezésre képtelen állapotban lévő beteg fülbevalóit vette ki, aranygyűrűjét húzta le vagy kézitáskájából vett el készpénzt. A kórházból a vádlott 170 ezer forint értékben egészségügyi eszközöket is ellopott.
Egy álmatlanságra panaszkodó betegnek orvosi utasítás nélkül olyan gyógyszert adott, amelytől a páciensnek leesett a vérnyomása. A beteg a gyógyszermérgezés miatt további kezelésre szorult.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a Szentesi Járási Ügyészség kifosztással, lopással, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit..

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest