Ma délután a faluházban 58 ovis és 148 általános iskolás kapta meg a fejenként 5 ezer forintos óvodai- iskolakezdési támogatást a helyi önkormányzattól a Maroslele Jövőjéért program keretében.

Korom András – Maroslele

– Egy-egy település jövőjét az is jelentősen meghatározza, hogy helyben sikerül-e tartani a lakosságot, s azon belül a fiatalságot – hangsúlyozta Martonosi György polgármester a maroslelei faluházban tartott átadóünnepségen. Az önkormányzat ugyanis nemrég meghirdette az úgynevezett Maroslele Jövőjéért programját, melyen belül számos olyan intézkedést hoztak, melyekkel a község lakóit segítik. Ilyen a tavaly már bevezetett óvodáztatási és iskoláztatási utalványok szétosztása, melyet azok a szülők kaptak, aki a lelei óvodába illetve iskolába íratták be gyermekeiket.

A polgármester hozzátette: az idén indították el az úgynevezett babaszámlát, melyet azok a családok kapnak, akiknél 2016-ban kisgyermek született, illetve a későbbiekben minden esztendőben jár ez a támogatás az új jövevényeknek.

– Nekünk nagyon sokat jelent ez a segítség, hiszen három kisgyermekünk van. A még óvodás Klaudia, illetve az egyéves ikreink – mondta Nagy Attiláné.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest