Hírek Makó Videó

Mérgező növénytől féltik a gyerekeiket

A babérmeggy terméséből evett egy makói kisfiú, ami miatt kórházba került- írták az egyik közösségi oldalon. A bokrokat a Tanuszoda elé telepítették néhány éve, eddig senki sem kóstolta meg. Most majdnem baj lett belőle.

Major Zsuzsanna – Makó

– A babérmeggynek ez a bogyója, ebből öt- hat szem szétrágva, ez halálos lehet – mutatta videónkban Kovácsné Bozsár Enikő. Azt is elmondta, hogy ismerősének kisfia kapott be a növényből pár szemet, de időben észrevették és így nem lett komoly baj.

A facebookon több szülő is azt kéri, vágják ki a növény, olyan hozzászólást is találtunk, amiben valaki azt írta, ha kell, maga vágja ki láncfűrésszel. Úgy tudjuk, hogy ez törvénybe ütköző lenne.
Kerestük a városi főkertészt, de nem értük el, mert jelenleg külföldön tartózkodik.

Megkértük Sarró Mihályt, a Brúder János Kertbarátkör elnökét, igazolja az állítást, hogy a növény valóban mérgező-e. Azt mondta, igen. Azonban szerinte a szülő felelőssége, hogy megmutassa a gyereknek mi az, ami veszélyes lehet rá. – Csak  a közvetlen közelünkben körülbelül 160 olyan növény van, aminek valamelyik része mérgező lehet. A szülőnek kell megértetnie a gyerekkel, hogy ne bántsa, mert mérgező!- mondta.

Képeink:

navigate_before
navigate_next

Az alábbi facebook komment alapján megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot annak a kisfiúnak a hozzátartozóival, aki állítólag kórházba került, mert megkóstolta a növényt, de nem értük el a kommentelőt. Ha válaszol, frissítjük a cikket.

“Sajnos az Öcsém kisfiával történt a napokban, hogy ott játszott és egy pillanat alatt bekapta a földről össze szedett bogyótermést. Jelzem a szülők mellette voltak, a szétrágott bogyót azonnal kiszedték a szájából..felhívták a főkertészt,hogy ugyan árulja már el,hogy milyen növény termését vette a szájába a gyerek. A válasz babérmeggy, ami mérgező…azonnal kórház, ott a toxicológus azt mondta,hogy szerencse, hogy a magját nem rágta szét mert ciánt tartalmaz.Olvasataink között 4-5 szem halálos kimenetelű lehet.Ha bármiféle tragédia történik ki a felelős???”- írták a kommentben.