Kék hírek Ország-világ

Illegális kábeltévét bütyköltek

Négy éven át illegálisan nyújtott kábeltelevíziós szolgáltatást ismerőseinek két Csongrád megyei férfi most emelt ellenük vádat az ügyészség.

MH

Serfőző Katalin, a megyei főügyészség helyettes szóvivője közölte, a férfiakat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása bűntettével vádolja.

A vádirat szerint az egyik férfi 2010-ben épített ki – a másik vádlott beltéri egységét átalakítva – egy olyan rendszert, amely az általuk előfizetett televíziós műsorokat a szolgáltatók engedélye nélkül közvetítette interneten át másoknak. A vádlott 2010-től 2014 júniusáig huszonnyolc felhasználónak nyújtott így szolgáltatást, részben ingyen, részben díj ellenében, az ügyfelek azonban nem tudtak arról, hogy mindez illegálisan történik.

A rendszert működtető férfi a sértett műsorszolgáltatóknak mintegy 1,6 millió forint vagyoni hátrányt okozott, ebből 1,3 millió forint kárt vádlott-társa közreműködésével – tudatta az ügyész.

httpss://www.youtube.com/watch?v=BYPABCJvneU