Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

Aggódó makói kereste ismerősét a Keletinél

Gyanús csomagot találtak hétfőn délelőtt a Keleti pályaudvarnál, ezért kiürítették. A makói Déri Tímea barátnője a közelben lakik. Azonnal felhívta a lányt, hogy megtudja biztonságban van-e. Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Major Zsuzsanna – Makó

– Rémisztő volt, amit a hírekben olvastam, azonnal felhívtam a barátnőmet- mesélte a makói Déri Tímea. A lány azt mondta neki, hogy a nagyon megijedtek, mert csak annyit tudtak, amit az emberek egymás között beszéltek és a hírekben olvastak, hogy gyanús csomagot találtak a közelben.

– Azt beszélték bombát találtak, azért ki kell üríteni az állomást. Többet mi sem tudunk – mondta a fővárosban élő lány, aki otthonából rálát a pályaudvarra. Azt mesélte még, hogy a vonatközlekedés, cikkünk megjelenésekor, dél után pár perccel sem állt még helyre. Sok sok egyenruhást látott és a csomagjaikat sietve cipelő embereket. A rendőrök még mindig ott vannak a pályaudvaron.

– Mindenki rögtön terrorcselekményről és bombáról beszélt. Nagyon megijedtünk. Azután láttuk a tűzszerészeket, akik állítólag már elvitték a csomagot – mesélte telefonon Timinek a lány.

A csomagot  hétfőn 9 óra körül a Keleti pályaudvaron egy vasútőr találta, aki szólt egy szolgálatban lévő rendőrjárőrnek. A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálásáról. Nem sokkal háromnegyed 11 után megnyitották a Keleti pályaudvart azt követően, hogy a tűzszerészek nem találtak bombát az állomás területén elhagyott csomagban.

Vonat torlódások miatt jelentős késések alakultak ki. Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon.

Ha ismerőse is részese  a történteknek, írja meg nekünk, facebookon vagy emailben.