Kék hírek Ország-világ

Hajmeresztő: álaranyat adtak el az autópályán

Gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók három román állampolgárt, akik aranynak látszó ékszerek eladásával tévedésbe ejtettek egy német családot. Közülük két férfit a rendőrök őrizetbe vettek.
MH-CSMRFK

A gyanúsítottak személyautóval közlekedtek az M5-ös autópályán. Nem sokkal 10 óra után, Szeged térségében a gépkocsi sofőrje jelzett az előtte haladó német forgalmi rendszámú járműnek, hogy álljon meg. Miután a sértettek az autópálya leállósávján megálltak, a három román állampolgár pénzt kért tőlük, arra hivatkozva, hogy korábban kirabolták őket. Cserébe a terheltek aranynak látszó ékszereket adtak át, amiért a sértettek készpénzzel fizettek. Miután a német család számára világossá vált, hogy az arany helyett bizsu ékszereket kaptak, értesítették a rendőrséget.

A rendőrök nem sokkal később az autópályán elfogták a csalás vétségének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat, akiket kihallgattak. Közülük egy 32 éves és egy 52 éves férfit a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.