Fantasztikus hangulatú, ütős zenei élmény volt Rúzsa Magdi szombat esti koncertje. A Makói Nyár programsorozat harmadik rendezvényén ezernégyszázan énekelték együtt az énekesnő legismertebb számait.

Szabó Anita – Makó

Nem csak az időjárás miatt volt forró a szombat este a Hagymaház szabadtéri színpadán. Hazánk egyik legnépszerűbb előadója, Rúzsa Magdi pályafutásának közkedvelt és ismert számaiból adott másfél órás koncertet rajongóinak. A telt házas közönség együtt énekelte a Gabrielt, járt a Tejúton, elhangzott a legújabb sláger, az Érj hozzám és persze stílusosan a Szerelem is, mint igazi nyári dal, csak hogy egy párat említsünk a változatos repertoárból. Az énekesnő elmondta, hogy minden dalban személyes érintettsége van, és fontos mondanivalót akar velük közvetíteni a hallgatóságának. A közönség pedig megélte és vastapssal fogadta az energikus koncertélményt.

A hangulat tetőfokán a fiatalabb és az idősebb korosztály együtt bulizott, többen táncra is perdültek, így bizonyára Rúzsa Magdi kedves emlékként őrzi majd ezt a fellépését is.

– Többször jártam már Makón és mindig remekül éreztem itt magam. Az énektanárnőm, Báthori Éva is innen származik, akinek nagyon sokat köszönhetek. Azt vettem észre magamon, hogy az utóbbi években már másként járom az országot, sok minden megérett bennem. Több saját dalt adok elő és jobban érzékelem a közönség reakcióit a szövegeimre – tudtuk meg a művésznőtől, aki tíz esztendeje robbant be a honi zenei világba, egy tehetségkutató verseny győzteseként.

A vajdasági születésű énekest 2007-ben a világ is megismerte, amikor Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon és a legjobb dalszerző díját kapta meg. Sikeres pályafutása azóta is töretlen, és minden esztendőben megörvendezteti közönségét újabb toplistás számokkal. Rendkívül termékeny alkotó, akinek munkával telik az egész nyara.

– Folyamatosan koncertezem és emellett két lemez hanganyaga is készül, amelyek novemberben fognak megjelenni. Közben egy népzenei cd-n is gondolkodom, ami jövőre fog realizálódni, de a makóiak már most hallhatnak belőle egy kis ízelítőt – számolt be terveiről Rúzsa Magdi, akinek előadására hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek.

– Nagyon örülünk, hogy az idei Makói Nyárra is olyan programokat tudtunk meghirdetni, amely sokak számára vonzó. Komolyzenével indítottunk, a múlt héten operett gála volt, most pedig a pop műfaj kedvelőire gondoltunk inkább. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk mindegyikről és azt érezzük, várják és szeretik a látogatók ezeket a júliusi, szórakoztató estéket. A szabadtéri szervezéseknél persze némi izgalmat mindig okoz az időjárás, de ebben is szerencsénk volt eddig – összegezte tapasztalatait Zsámboki Erika, a Hagymaház igazgatója.

A Makói Nyár 2016-os alkalmai jövő héten, július 30-án a Hello, Dolly! musical előadással érnek véget.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest