Ki talál ki? 

Major Zsuzsanna- Kiszombor

Már az első három kanyar után oda jutottunk, hogy fogalmunk sem volt merre vagyunk arccal. Ez nehezíti a terepet:

– háromméteres kukoricaszárak

– csapkodó levelek

– por, por, gödör, por

– annak a tudata, hogy nem jutunk ki élve

– annak a tudata, hogy beégünk a többiek előtt, mert rosszul navigálunk

– napszúrás

– isteni finom kenyérlángos és főtt kukorica

– rengeteg nevetés

Ezekkel együtt szuper kalandozás az útvesztőben bolyongani. A bejáratnál fröccsöt, üdítőt, sört vehetünk, vagy némi harapnivalót a nagy kaland előtt, vagy után. A Kukutyin Útvesztő a miénk. Szeretjük, mert nincs messze bicajjal sem, és mert olyan jó buli kitekerni és este haza. Mert imádjuk telepakolni a hátizsákunkat, hogy végig cipelhessük az ötkilométeres távon. Mert mindig együtt megyünk: családdal, barátokkal, haverokkal. Mert élmény. Lehet gólyalábazni, kirakózni, kártyázni. Magunkba szívhatjuk a finom vidéki levegőt. Mert imádunk megfeledkezni a munkáról, a nyüzsgésről, a hajtásról, mert elfelejthetünk mindent és pár órára gondtalanul bolyonghatunk a természetben.

Galéria a képből lapozható:

Endrész Erzsébet a kezdetek óta részt vesz az útvesztő szervezésében. Elmondta, az idei – úgy, mint a korábbi években- szintén 5 hektáron készült. A forma minden évben változik.

DSC_0167

Amíg icipicik a kukoricák, kialakítják a méretet, a sövényeket, az alakzatokat. Elrejtik a zsákutcákat és beélesítik a kanyarokat. Mire háromméteres lesz, formába növi magát. Az idei útvesztő a retro köré épül, ezért a központi alakja egy háromkerekű biciklit tartó kisfiú. Trükkös megoldásokkal juthatunk el hozzá.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=WuO1Q5OL42w

Martonné Brechler Bernadett és családja minden évben kijön eltévedni. Tavaly még hatan, az idén már heten érkeztek, Tiszaszigetről. Ábel 9 éves, Ádám 7, Ágoston 4, Gellért pedig mindössze három hónapos, ő anyukája hátán járta be az utat. – Együttes erővel mindig kijutunk, de azért apa vezet – árulta el Bernadett.

DSC_0192

A bejáratnál a karszalagja mellé minden kap egy térképet is, amivel azért könnyebb tájékozódni. Mégis lehetetlen csak azzal végigkövetni az egész utat. A biztonságra figyelnek, és igazából olyan sem volt még, hogy valaki ne jutott volna ki, hiszen ha végképp feladtuk a kukorica csatánkat, elég elindulni csak egy soron és máris kinn vagyunk a tábla valamelyik végében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest