Erős sodrás, magas vízállás, tűző nap. Nagylaktól egészen Makóig eveztek le szombaton délelőtt a Maroson kajakkal az Egészség Fejlesztési Iroda vízitúrájának résztvevői.

Major Zsuzsanna – Nagylak, Makó

Csinos iszapcsizmát szereztek a kajakosok a nagylaki vízre szállásnál.  Elmerült a vastag iszaprétegben a lábuk, miközben  vízre tették a kajakokat. Ott árral szemben evezve várták be egymást. Ivóvíz, némi rágni való, napkrém és szúnyogriasztó is került a hátizsákokba, amiket bezsúfoltak a kajak orrába vagy végébe. A mentőmellény kötelező felszerelés, most különösen indokolt, hiszen a vízállás magasabb, mint ilyenkor általában lenni szokott és nagyon erős a Maros sodrása.

A túrát a Makói Egészségfejlesztési Iroda szervezte. Videós tudósításunkból megnézhetik a vízre szállást, és hogy mit mondott Kovács Gábor sportszervező.

httpss://www.youtube.com/watch?v=OmcvoCnGFK0

A túrázók a makói Maros-parti strandig eveznek. 35 fő részére biztosított ingyen kajakot az iroda. Legközelebb augusztus hatodikán lesz hasonló túra. Kapcsolattartás, előzetes regisztráció: Kovács Gábor: +36 30 337-8958, e-mail: futo76@gmail.com

Galériánk ebből a képből lapozható:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest