A szegedi Suhancok fergeteges táncával kezdődött ma délután a Szent Anna napok és a XVI. Marosmenti Kulturális Találkozó háromnapos programsorozata. Este jön Bódi Guszti és Margó, valamint Henna és Shiel Ferry, majd az utcabál a Károlyi trióval.

Korom András – Apátfalva

Az idén is támogatta a helyi önkormányzat a falu ünnepével közös, de a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat kulturális találkozóját. A ma délután, a faluház előtt felállított sátorban Szekeres Ferenc polgármester és Károlyi Sándor, a helyi cigány nemzetiség önkormányzat elnöke nyitotta meg a háromnapos ünnepségsorozatot. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy a nemzetiségekkel közösen egységes a település. Károlyi Sándor pedig külön megköszönte, hogy a helyi önkormányzat anyagi támogatását.

A színpompás műsort a szegedi Suhancok trió fergeteges tánca nyitotta, hogy az utánuk következő Karaván Família Cigány Folklór Együttes énekes-táncos műsorát az Apátfalvi Cigány Folklór Együttes és az egy éve alakult táncegyüttes folytassa. A fellépőket egyre nagyobb taps fogadta vagy jutalmazta a produkciók után, ahogy egyre többe foglaltak helyet a széksorokban.

A sztárvendégek fellépése után utcabállal folytatódott a program.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest