Kék hírek Makó

Makón emeltek vádat az internetes csaló ellen

52 embertől 620 ezret gombolt le egy  budapesti férfi, aki 2014. júniusa és szeptembere között interneten hirdetett eladásra termékeket úgy. hogy azokkal nem rendelkezett, célja a vásárlók megkopasztása volt. A Makói Járási Ügyészség emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi akként kívánt bevételre szert tenni, hogy interneten elektronikai eszközöket és ruhaneműket kínált eladásra, valójában a hirdetett termékek nem voltak a birtokában, a hirdetésekkel a célja kizárólag a vételárként megfizetett összegek megszerzése volt. A vádlott 2014. júniusa és szeptembere között ötvenkét esetben tévesztette meg a hirdetésekre jelentkezőket, akik az elkövető által megadott bankszámla számra összesen mintegy 620 ezer forintot utaltak át vételárként az általuk megrendelt termékekre. A sértettek a vételár ellenében a megrendelt termékeket nem kapták meg, a vádlott a kifizetett pénzösszeget a saját megélhetésére fordította. A nyomozás során az elkövető három megtévesztett vásárlónak az általuk kifizetett mintegy 80 ezer forintot visszautalta, valamint a vádlott ismerőse további tizennyolc sértett mintegy 200 ezer forint értékű kárát megtérítette.

A Makói Járási Ügyészég a budapesti férfit egy sértett esetében kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg a további ötvenegy sértett esetében szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.