Programok

A Pokolgép is jön a Hód-tavi rockcsatára

A Pokolgép, a Blues Company, az Alvin és a mókusok és számos amatőr zenekar részvételével.

plakat_A0_vegleges

A rendezvény történelmi alapja a korábban a helyszínen 1282 márciusában zajló Hód-tavi csata, melyet évről évre helyi hagyományőrzők le is játszanak. Idén a rock zenét is beemelték és hozzákapcsolni a rendezvénybe, így a fellépők között a Pokolgépre, az Alvin és a Mókusokra, a Stratégiára, továbbá a Blues Company-ra is számíthatnak a nézők.
A rock csata azért is különleges, mert az első napon este 10 órától egészen hajnal 5 óráig amatőr zenekaroknak hirdettek maratont, miután a rendező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyon fontosnak tartja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson minden amatőr zenésznek is, hiszen a későbbiekben belőlük kerülhetnek ki, azok a potenciális zenekarok, akik a város nagyobb rendezvényein felléphetnek majd, és megmutathatják magukat nemcsak a helyi, de a környező megyékből érkező közönségnek is. A rendezvény pedig egy megfelelő közeget biztosít, és egy nagyszerű alkalmat kínált erre a lehetőségre, hiszen itt egy nagyszínpadon, profi hang,- és fénytechnika mellett próbálhatják ki magukat a zenekarok.

A programban természetesen a hagyományőrzés is helyet kap, hiszen szombaton 8 órától főzőverseny kezdődik, fél 10-től a Kun László íjász emlékverseny indul, míg délután fél 6-től a Kassai Lovas íjász iskola Faragó törzse tart bemutatót a helyszínre látogatóknak. Ezen kívül Szenti Tibor és Harmath Árpád tartanak előadást a Hód-mezei csata hátteréről, majd újrajátsszák a Hód-tavi csatát.