Makó Színes

A Google ihlette a banda nevét

Nemrégiben járt Makón egy szegedi együttes, a Vacsora Zsuzsival. A négytagú banda meghívásra érkezett a Maros-menti városba, ahol hatalmas bulit csaptak.

Gajáta Fanni – Makó

Pár évvel ezelőtt nagyot gondolt Fazekas Gábor és Fakan Csaba: elhatároztak, hogy összehoznak egy bandát. Így alakult meg a Vacsora Zsuzsival, ahol Gábor az énekes, gitáros; Csaba a szólógitáros, Kulinyi Gergely a basszusgitáros és Torma Róbert a dobos. Az elmúlt esztendőkben több fellépésen is túl vannak, azonban Makón még csak idén jártak először.

– A banda megalakulását 2013-tól számoljuk, augusztus 13-án volt egy szegedi szórakozóhelyen az első koncertünk – emlékezett vissza Csaba. – A Vacsora Zsuzsival nevet Gábor találta. Látta, hogy a Google Naptárban fel lehet írni egy eseményt és felajánl egy programot, mint például Vacsora Zsuzsival. A próbahelyen ezt használtuk, majd rajtunk is maradt.

DSC_7537

Az együttes négy tagja különböző zenéket szeret, így a kedvencekből gyúródik össze egy hangzás. Gábor szerint ez jobbá teszi a zenekart. Nem véletlenül lehet R.E.M-es és Radiohead-es beütést hallani a dalaikban. A csapat céljai közt egy lemezkiadás és sok koncert is szerepel.

– Különösebb végcélunk nincs, csak csinálni ezt a dolgot olyan szabadsággal, ahogyan most is tesszük. Addig kell ezt csinálni, ameddig jól esik. Nyilván jó lenne Budapest felé is kitekinteni, fejlődni, továbblépni egy-egy lépcsőfokot – fogalmazott a szólógitáros.

DSC_7511

A dalírás közös munkafolyamat. Ahogy a tagok elmesélték, Gábor az, aki hozza a vázat, majd mindenki hozzáadja azt, amit a saját hangszerével szeretne játszani. De van, hogy a próbák alatt, egy közös dzsemmelés során alakulnak ki a dalaik.

– Idén még a Szegedi Ifjúsági Napokon és Mezőtúron is fellépünk, illetve őszre is vannak terveink, bár azok nem teljesen kristályoztak még ki – tudtuk meg az elkövetkező hónapok terveit.