110 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy bolgár tehergépjárműben az M43-as autópályán. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárás indult. Képünk illusztráció.

MH – M43

A pénzügyőrök egy bolgár rendszámú tehergépjárművet ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A bemutatott CMR okmány szerint a jármű 23150 kg görögdinnyét szállított Görögországból hazánkba.

A pénzügyőrök az EKÁER ellenőrzés keretében megkeresték a fuvarokmányon címzettként szereplő magyar gazdasági társaságot, ahol úgy nyilatkoztak, miszerint a szóban forgó dinnyeszállítmányt nem a társaság rendelte meg, így azt sem tudják, hogyan kerülhetett a nevük a benyújtott okmányra. A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a dinnyék jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt és elrendelte a megsemmisítést.

A szállítmány lepakolásával érte azonban a legnagyobb meglepetés a pénzügyőröket, hiszen a görögdinnyék alól, jól álcázva, mesterkartonokba csomagolva, összesen 110 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő. A jármű görög sofőrje elmondta, hogy a tehergépkocsit már megrakodva vette át Görögországban. A szállított cigarettáról nem volt tudomása.

A pénzügyőrök a 62 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest