Külföld Makó Színes

Prágába készül a Forgatós

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a művészetek fesztiválját Prágában, melyre a makói Forgatós Táncegyüttest is meghívták. Az ifjúsági és felnőtt együttes július 21-én indul Csehországba. Címlapfotónkon: a Forgatós Táncegyüttes a 2015-ös Hagymafesztiválon.

Gajáta Fanni – Makó

A Kárpát-medence teljes néptáncait szeretné felsorakoztatni a makói Forgatós Táncegyüttes egy prágai művészeti fesztiválon. Az öt napos rendezvénysorozaton Magyarország mellett Izrael, Spanyolország, Törökország, Lengyelország, Görögország, Oroszország, Litvánia és Bulgária is képviselteti magát.

DSC_7117

– Nagyon bízunk abban, hogy barátságok is születnek ezen a fesztiválon, azon túlmenően, hogy együttesünk immár Prágában is be tudja mutatni azokat az irányzatokat, amelyek az arculatunkat jellemzik – fogalmazott Doktor-Bagaméri Andrea. Az együttes dél-alföldi, erdélyi, kalotaszegi és csávási táncokkal is készül. – A gyerekek kalocsai néptánccal is fellépnek, amely különösen nagy öröm, mert itt fognak először debütálni az új ruháinkkal, amelyek a napokban lettek készek.

Doktor László, a táncegyüttes vezetője szerint nincs különbség külföldön magyar táncokkal fellépni, ugyanis a hazai néptánc nyelve egyetemes. Emellett hozzátette, az együttes számára nagy öröm, hogy meghívást kaptak egy nemzetközi fesztiválra.

DSC_7115

– Azt gondolom, hogy nagy szép dolog, hogy Prágában, a Forgatós Táncegyüttes képviselheti az országot és a magyar néptáncot – mondta a vezető.

A Forgatós Táncegyüttes prágai élményeiről is beszámolunk!