Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke tett ismeretlen tettes ellen feljelentést két, “aggódó baloldali polgár” által jegyzett, Makón terjesztett szórólap miatt. A bíróság ma elrendelte a nyomozást.

Korom András – Makó

A 2014-es választási kampányban is jelent meg rágalmazó szórólap egy “aggódó baloldali polgár” nevében. Hasonló kinézettel és formában került a postaládákba a legutóbbi névtelen szórólap is, mely dr. Buzás Péter mellett engem is rossz színben tüntet fel. Az, aki Magyarországon impresszum nélkül szórólapot ad ki szabálysértést követ el.

Az ügyben rágalmazás vétsége miatt tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen. A mai napon a bíróság előkészítő tárgyaláson megalapozottnak találta a rágalmazást és nyomozást rendelt el az ügyben. A kellő információkat megadtam ahhoz, hogy a tettes vagy tettesek felderítése megtörténhessen. Bízom a nyomozó hatóság munkájában és remélem, hogy a továbbiakban nem kerül a makóiak postaládájába hangulatkeltő névtelen rágalmazó szórólap – közölte portálunkkal Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke.

Kérdésünkre elmondta, hogy a feljelentést ismeretlen tettes ellen tette, az idei szórólap megjelenését követően.

– A bíróságot abban segítettem, hogy elmondtam, hogy az „aggódó baloldali polgár” nevében közrebocsátott, impresszum és felelős kiadó nélküli szórólapot a Négyes című választókerületi lappal, illetve a Makói Mozaikkal együtt dobták be. Az utóbbiaknak van impresszumuk benne a felelős kiadók nevével, így rajtuk keresztül el lehet jutni a terjesztőhöz. Azon keresztül pedig valószínűleg ahhoz is, aki azt a szórólap terjesztésével megbízta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest