Makó Színes

Gastrometálra készül a makói Shiva együttes

Remek hangulatú próbára hívott bennünket a makói Shiva együttes. A banda teljes bedobással készül a következő fellépéseire, illetve céljaik között szerepel egy EP CD elkészítése is.

Gajáta Fanni – Makó

Verebes István „Lombardó” gitár, dalszöveg- és zeneíró, Verebes Gábor dobok, Mitykó Sándor ének, basszugitár, dalszövegíró és Vékony Zoltán gitár: ők alkotja a négytagú makói együttest, a Shiva-t. A zenekar 2000-ben alakult, de a jelenlegi felállás 2006 óta van. Ahogy a tagok mondták: olyanok, mint az atomok – oszthatatlanok és bonthatatlanok.

DSC_6329

– Ha kategorizálni kellene magunkat, akkor hibrid-power metálként jellemezzük magunkat – árulta el István, a banda alapító tagja. – Ez azt jelenti, hogy egy szuper szintetizátor szekvenciákkal megtámogatott trashmetál zenét játszunk. Ha egyszerűbben kéne fogalmazni, akkor torzított gitárral kiegészített modern tánczenét csinálunk.

– Azért alakultunk meg, mert imádjuk a zenét – vette át a szót Sándor. István azért viccesen hozzátette, egykor a Facebookra kiírták, céljuk a világuralom törés, Kuba liberalizálása és a szegénység felszámolása. – 40 éves korunkban is ugyanolyan intenzitással zenélünk, mint mikor elkezdtük 17-18 évesen – folytatta az énekes.

DSC_6374

A Shiva csak saját zenét játszik, feldolgozás dalokkal sose készülnek koncertjeikre. Összesen 20-25 kész daluk van és emellett megannyi ötletet és félkész alkotást rejta tarsolyuk. A banda főleg a megyében koncertezik, következő fellépésük, amelyre három új számmal is készülnek, a Körös-Toroki Napokon lesz egy rock kocsmában.

A közeljövőben sok koncertet szeretnének adni, illetve demólemez elkészítése mellett a srácok egy teljesen új, egyedülálló ötlettel is előrukkoltak.

– Csinálni szeretnénk egy olyan koncertsorozatot, ahol baráti zenekarokkal egész estés koncertet adnánk, akár turné jelleggel is, majd a fellépés után maguk a bandatagok készítenének kézműves ételeket a közönség számára. Ez lenne a Gastrometál – avatott be a kulisszatitkokba az énekes. – Emellett az is a céljaink között szerepel, hogy olyan helyekre is eljuthassunk, ahol megállnánk a helyünket – tette hozzá Sanyi.

Bár az együttes gőzerővel készül az augusztusi fellépésükre, a városban számos helyen ki lehet őket szúrni: a tagok még az autóikon is jelzik, hogy melyik zenekar tagjai is.