Kék hírek Ország-világ

Késsel támadt a garázda, majd elfutott a riasztó miatt

200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.

MH – CSMRFK

A rendőrség eddigi adati szerint az ismeretlen tettes még  július 10-én, 23 óra 40 perckor a szegedi Sárosi utcai dohányboltba belépve a kezében lévő késsel azonnal egy üzletben tartózkodó vásárlóra támadt, akivel dulakodni kezdtek. Miután a bolt eladója aktiválta a helyiségben található riasztót, a gyanúsított távozott a helyszínről.

A bűncselekmény elkövetőjének személyleírása: 20-30 év körüli, mintegy 195 cm magas, vékony testalkatú, keskeny arcú, világos bőrű férfi. A támadó az arcát egy fekete színű sállal takarta le, sötét téli sapkát, a nyaki részen cipzáras, sötét színű hosszú ujjú felsőt, sötétszürke vászon szabadidő nadrágot viselt, melynek oldalain világos csík futott végig. A férfi sportcipőt hordott. Az elkövetéshez használt kés barna nyelű, egyenes, körülbelül 10-15 cm pengehosszúságú, feltehetően konyhakés volt.  A gyanúsítottat az üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

httpss://www.youtube.com/watch?v=KsBP1bqXNbg

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.