Főleg a hét végén olyan hatalmas az autóforgalom, mint az M43-as megnyitása előtt volt.

Korom András – Apátfalva/Magyarcsanád

– Mintha nem is lenne az M43-as – ezzel a szavakkal jellemezte a falun átzúduló kamion és személygépkocsi áradatot egyik apátfalvi olvasónk. Mint mondta, a helyzet azóta rosszabbodott, hogy a Nyugat-Európában dolgozó román vendégmunkások kivették szabadságukat.

Nem tapasztalt mást Farkas János sem. Magyarcsanád polgármestere szerint is leginkább a hétvégeken óriási a forgalom, akkor ugyanis hosszasabb várakozásra kényszerülnek az autópálya határátkelőhöz érkezők. Hogy a helyzet némileg normalizálódjon a forgalmat részben leterelik a sztrádáról már Makónál, részben sokan már eleve le is jönnek, hogy Nagylaknál hagyják el az országot.

– Erre a problémára az igazi megoldás az lesz, amikor megépül a bennünket közvetlen érintő magyarcsanádi, illetve a nagylaki elkerülő út. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ígéretének megfelelően. Az előbbi utat, mellyel kapcsolatban még nem kaptunk értesítést, nem csak az lesz következménye, hogy az átmenő forgalom – annak elkészülte után – már nem jön be a faluba, de gazdaságélénkítő hatása is lesz. Ezért nagyon várjuk – mondta a polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest