Négy héten keresztül ad otthont a helyi pótnagymamák által szervezett nyári tábornak az egykori Petőfi parki óvoda épülete. Az első héten a Kálvin Téri Református Általános Iskola és a Szent István Egyházi Általános Iskola gyermekei táboroznak.

Gajáta Fanni – Makó

A tavalyihoz hasonlóan idén is ingyenes nyári tábort szerveztek a makói pótnagymamák. A lehetőségnek a szülők nagyon örülnek, ugyanis öt napon keresztül vigyáznak a gyermekeikre az egykori Petőfi parki óvodában.

Bakacsi Pálné Margó néninek nagyon hálás vagyok, mert ez a tábor egy nagyon jó ötlet – véli Csertusné Papp Mária, akinek a 10 éves Erik fia vesz részt az első héten. – Mivel egyedül neveltem a fiaimat, így nagyon önállóak óvodás koruk óta. Idén még nem tudtuk táborozni, ezért is örültem ennek a lehetőségnek.

DSC_7095

A tábor kitalálója, Bakacsi Pálné segítőivel vigyáz a gyerekekre. Margó néninek az önkormányzat és sok szponzor is segített, hogy idén is elindulhasson a rászoruló gyermekek ingyenes tábora. Mint elmondta, minden héten más iskolából érkezik húsz, illetve a SZIGNUM-ból öt, 1-5. osztályos általános iskolás.

– Az önkormányzat segítségével a Pulitzer Kollégiumban ebédelhetünk és Toldi János képviselő 40 ezer forinttal járult hozzá a tábor költségeihez. Emellett támogatóink által kenyeret, kalácsot, gyümölcsöt, édességet és ásványvizet is kapunk – árulta el a szervező.

Az elkövetkező héten, minden nap valami különleges programmal készülnek a gyerekeknek a pótnagyik: foltvarrók, tornászok, meseolvasók, csuhékészítők és rajzolók is jönnek, hogy lefoglalják a táborozókat.

– Ez az első alkalom, hogy táborozok. Most a nővéremmel vagyunk itt – mondta Ábrahám Barbara. A kislány a Kálvin Téri Református Általános Iskolába jár. Egyik kedvenc elfoglaltsága a kézműveskedés, amiből nem lesz hiány a táborban. – Rajzolni és vágni szeretek a legjobban.

Képünkből galéria nyílik!

Sokan az udvar közepén álló trambulinnal szemeztek, amelyet a Bar Zak Alapítvány ajánlott fel. Asztalos Péter, a Bar Zak Kft. ügyvezetője elmondta, Margó néni felkeresésre szívesen segítettek.

– Néhány hónap ezelőtt alapítottuk meg az alapítványunkat, amely azért jött létre, hogy makói fiatalokat, gyerekeket támogassunk – tudtuk meg az ügyvezetőtől. – A tábor részére egy trambulint és több játékot is vásároltunk, amelyet azonnal pótolunk, ha szükség van rá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest