Hiába vettek el százmilliárdok elosztását felügyelő területeket Lázártól, a politikus gyengüléséről szóló narratívát erősen ellenpontozza, hogy a kormány hamarosan felálló két fontos munkacsoportjából valószínűleg ő fogja vezetni az egyiket – írja az Index. MTI Fotó: Bruzák Noémi.

MH

A portál mai cikkében azt írja „A sajtóban is megjelent és forrásaink megerősítették, hogy valószínűleg Lázáré lesz a politikai stratégiáért felelős kabinet, a gazdaságit pedig Varga Mihályra bízza a miniszterelnök. A kabinetek pontos struktúrájáról egyelőre nincs végleges döntés, de információink szerint az biztos, hogy nem minisztériumok fognak alájuk tartozni, hanem témák szerint oldanak majd meg feladatokat. A politikai-gazdasági kabinetek felállításának oka, hogy a miniszterelnök szeretne távolabb kerülni a napi ügyektől, és hatékonyabb munkát vár el a kormányától.”

A kabinetek irányítása azért tekinthető szuperhatalomnak Lázár és Varga kezében, mert az ország működése szempontjából rengeteg olyan operatív döntést hozhatnak majd meg, amelyeket korábban a miniszterelnök vagy/és a kormány kompetenciájába tartoztak. A végső szó így is Orbáné lesz, de nagyon nem mindegy, hogy egy-egy témában a miniszterek és államtitkárok a kormányfővel egyezkednek, vagy a két új kormányzati kabinet vezetőjével – tette hozzá az Index. A teljes cikk itt olvasható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest