A Szegedi Járásbíróság 30 napra jogerősen elrendelte annak a kiszombori férfinak az előzetes letartóztatását, akit halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

MH – Kiszombor

A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte Sz. I. előzetes letartóztatását, mivel megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július  13-án este fél 8 körül szóváltásba keveredett italozó életmódot folytató testvérével, Sz. S-ral, melynek során a gyanúsított a sértettet pontosan meg nem határozható számú, de legalább tíz alkalommal ököllel, közepest meghaladó erővel a fején, a mellkasán, a hasán és a nyakán megütötte, majd a bántalmazás következtében a földre esett sértettet – mellkasi résznél – tovább bántalmazta. A bántalmazás befejezését követően a gyanúsított a vérző és hörgő sértettet megfürdette, majd egy órán keresztül magára hagyta, mely időtartam alatt a sértett elhunyt. A cselekmény helyszínén, azaz a kiszombori ingatlanba este 9 óra körül érkező hozzátartozók értesítették a mentőket, akik már csak a halál tényét tudták megállapítani.

image

A bűncselekmény helyszíne. Videós riportunk itt látható.

A halottszemle során a bűnügyi orvos megállapította, hogy a sértett halálának okaként két oldali sorozat bordatörés és légmell következményeképpen bekövetkezett fulladás véleményezhető. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított által előidézett sérülés és a sértett bekövetkezett halála között közvetlen okozati összefüggés látszik fennállni.

A megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és büntetési tételű, ezért a büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában szabadlábra kerülése esetén megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt – közölte a Szegedi Törvényszék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest