A cseh fővárosban rendezték a Világ Fúvószenekari Szövetségének konferenciáját, amelyen a makói Magán Zeneiskola koncertfúvós zenekara is fellépett.

Oláh Nóra – Prága/Makó

Nemrég zajlott a világ fúvószenei működését összefogó és koordináló szövetség, a WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) regionális konferenciája Prágában. A több napos eseményen előadások, szakmai bemutatók, workshopok és hangversenyek zajlottak.

A makói Magán Zeneiskola igazgatója, Csikota József az elnöke a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet Európai Szövetségének, amely a WASBE tagszervezeteként működik.

A rangos eseményre a Magán Zeneiskola Koncertfúvós zenekara is meghívást kapott, ez komoly megtiszteltetésnek számít, hiszen a világ legszínvonalasabb együttesei vehetnek részt ezeken az alkalmakon. A szegedi egyetem zenekarának tagjaival mintegy 100 főnyire bővült egyesített koncertfúvós zenekar produkciójáról elismerően nyilatkozott a szakemberekből álló közönség. Az együttes a konferencia több helyszínén is fellépett, köztük a prágai kastély udvarán is.

Fotók: Papp Miklós, Pataki Andrea, Ágoston-Magyar Edina

A makói fúvósok ezen a szereplésen kívül még két szabadtéri koncertet adtak Kutná Horában is, ahol felvették a kapcsolatot a helyi zeneiskolával. Az így kialakult együttműködésnek köszönhetően a csehországi város koncertfúvós zenekara várhatóan a jövőre Makóra is ellátogat. Az együttes Csikota József és a Magán Zeneiskola meghívására, majd az augusztus 20-i Nemzetközi Fúvószenekari Találkozójának egyik külföldi fellépője lesz.

A szakmai kontaktusfelvétel mellett a 60 fős makói zenekar tagjai a városnézések során Prága és Kutná Hora különleges látnivalóival is megismerkedhettek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest