Megkezdődött a kiszombori kukorica útvesztő idei szezonja, amely a retro jegyében fog zajlani. Bár a megnyitót az Ady Endre Művelődési Házban kellett megtartani, de ez sem zavarta a vendégeket. A helyi kultúrház megtelt retro tárgyakkal, használati eszközökkel és autókkal is.

Gajáta Fanni – Kiszombor

A 2016-os kiszombori kukoricaútvesztő a retro jegyében zajlik. Ezt már a megnyitón is jól megfigyelhették, akik ellátogattak az Ady Endre Művelődési Házba. Endrész Erzsébet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke és az útvesztő szervezője elmondta a sok-sok régi tárgy a szervezők fiatalságát is idézik fel.

– Az útvesztő alakja a múltat idézi. Gyermeket és a háromkerekű biciklijét, a hippi időszakot szimbolizáló virágot, illetve egy régi labirintusjátékot is belevágtuk a térképbe – árulta el a szervező. – 1960-as, ’70-es és ’80-as éveket idéző gondolataink voltak.

A kiszombori művelődési ház is a retro jegyében díszítődött fel, így a régmúlt kempingszettjeit, használati tárgyakat és eszközeit fedezhették fel a megnyitóra ellátogatók. Szegvári Ernőné polgármester véleménye szerint a mai világ kicsit felgyorsult.

– Régebben lassabban, nyugodtabban, kellemesebben tudtunk dolgozni a konyhában. Viszont ma már azt látom, hogy mindenki rohan, nincsen beszélgetés és együtt töltött idő – fogalmazott a polgármester a régmúlt konyhai berendezések láttán. – Nekem nem csak a fiatalságomat idézi fel ez a kiállítás, hanem azt is, hogy ez a felgyorsult élet lassítást, fékezést követel.

DSC_8227

Bár nem a kukoricásban volt a megnyitó, így sem maradhatott el a kukorica. A gyerekek és felnőttek jóízűen fogyasztották a főtt verzióban a finomságot. A nyitányon a lufi eregetés és régi kor járgányai mellett a régmúlt nagy slágerei sem hiányozhattak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest